Her kommer mit første indlæg på min helt nye hjemmeside. Måske at mine råd vækker din lyst til, at høre mere om tiden når du har født, så skriv endelig til mig 🙂 Bh Rikke

Berolig dig selv

Fokuser på at dæmpe dit nervesystem, der er sitrende hos de fleste kvinder, der lige har født. Nyd at have dit barn så meget hos dig, som det mærkes godt til, og bedst med direkte hud mod hud imellem jer. Tag imod massage, strøg fra din partner eller anden nærtstående person. Og giv dig selv nogle lange varme bade. Alt sammen noget der stimulerer udskillelsen af oxytocin, der hjælper din krop til at falde til ro. Det fremmer din nærvær og ro i samspillet med dit lille barn.

Begræns antallet af barselsgæster

Inviterer du barselsgæster, så overvej at gøre det i begrænsede tidsrum. Sådan at du har tid til, at sove/hvile med dit lille barn. Tid til at lære at amme, som oftest kræver tid, ro og tålmodighed. Amning kan fylde meget i tid og i tanken. Tid til at lande i at du er blevet mor, og begynde at lære dit lille barn at kende. Tid til at være omsorgsfuld overfor dig selv. Tid til at slappe af og lytte til din krop, måske den trænger til bløde omgivelser, hvor den kan restituere og dine følelser kan sunde sig ovenpå fødslen. – Du får masser af tid til gæster, at bevæge dig og komme ud i verden, når din krop og dit sind er klar til det.

Vær mor på din egen gode måde

Forventningsafstem med din nærmeste familie og venner om, hvornår og hvordan du ønsker vejledning og gode råd om emner som søvn, amning, trøst, stimulering og afføring – også gerne inden dit barn er kommet til verden. Jeg foreslår, at du aftaler noget om, at du selv vil være dem der spørger dem til råds, når du er klar til det. Alt det for, at du bevarer roen mest mulig i din måde at være mor på. At du lader din intuition og mavefornemmelse guide dig. Du er den bedste til at fornemme dit barn.

Accepter at gråden flytter ind i dit hjem

Forbered dig på, at du ikke kan forberede dig på, hvor MEGET det påvirker dig, når dit lille barn græder. Mange beskriver stress symptomer. Dit lille barn er kompetent og bruger gråden til at kommunikere på. Så jeg foreslår dig, at du øver dig i, at bevare roen i relationen til dit grædende barn. Træk vejret roligt. Spænd af i kroppen. Hav en rolig stemmeføring. Vær i øjenkontakten, hvis dit barn søger det. Lad din partner trøste, når det bliver for svært, at bevare roen. Tal med din partner om, hvordan I stiller med det bedste hold. Når det handler om at bevare roen.